Blogarchívum

2010. jún. 28.

TK/065 - Punta di a Vacca Morta

Ezen a napon kicsit messzebbre és kicsit magasabbra mentünk.
A csúcsra egy bő kilométeres utat választottunk olyan 300m szintemelkedéssel.

A további túrákra is jellemző volt, hogy nem voltak túl hosszúak, viszont szép szintemelkedéseket kellett leküzdeni. Az egész szigeten a meredeken emelkedő hegyek az általánosak.





Külön érdekessége volt ennek a túrának, hogy olyan 1000m-en gyönyörű, nagy kiterjedésű tó esett útba. (Barrage de L'Ospédale)
Ez egy gyönyörű környék.











Nagyon jól karbantartott és jelölt az út, ugyanis ez a szakasz része a déli Mare a Mare túrista útnak.

Több ismert túrista út is átszeli Korzikát:
Pl. a GR20, ami kisebb kanyargással É-D irányban halad, érintve az összes 2500m feletti hegyet. Nagyon jól kiépített, rendszeresen túristaházak is találhatóak. Ezen haladva lehet sziklát is mászni, meg kicsit lazábban, csak túrázni is. Jelölése  a piros-fehér csík.
A Mare a Mare, aminek mind a három része (déli, közép északi) K-NY irányban fut (tengertől tengerig). Ez lazább, mint a GR20, és narancs csíkkal jelöli.

Sokáig a jelölt úton mentünk, ahol beszélgető nénik is sétálgattak, de aztán letértünk róla és nekivágtunk a GPS segítségével a csúcsnak.














Olyan 40 perc alatt felértünk a csúcsra.
A sziklákra települtem. Itt próbáltam ki az új bot rögzítési eszközt. Az a kék izé egy kb. 2.5m hosszú heveder, a végén fém rögzítővel. Borzasztó egyszerű lett az antenna állítás a segítségével. Nem kell madzagot kötözgetni, tekergetni, hanem elég egy hurok, amit aztán meghúz az ember. OBI-s beszerzés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése